De Linde Organisatie

De Linde - Portaal van diensten LindeZorg website LindeAdvies website LindeWonen website LindeActief website LindePlus website LindePOH website LindeBudget website

Dienstverlening en Zorgaanbod

De Linde

Woonbegeleiding is de kern van onze dienstverlening. Woonbegeleiding bestaat meestal uit enkele uren per week begeleiding aan huis. Die begeleiding is altijd gericht op stabilisatie van het dagelijks leven in al zijn facetten: met familie, op het werk en in de buurt. Een tweede kerntaak van de woonbegeleider is de eventuele inzet van andere betrokken zorg- en dienstverleners te coördineren. Dit verhoogt de effectiviteit en verlaagt de kosten.

Samenwerking

In de praktijk van De Linde is gebleken dat in de dagelijkse begeleiding door semi-professionals (betrokken 50plussers) zeer goede resultaten kunnen worden behaald, ook bij moeilijke cliënten. Voorwaarden hierbij zijn goede afstemming en samenwerking met specialistische GGZ-zorg (behandelaars in de 1e of 2e lijn).

 

Een belangrijke schakel in de samenwerkingsketen is de GGZ-praktijkondersteuner in de huisartspraktijk. Door deze vroegtijdig bij het begeleidingsplan te betrekken, kan bij mogelijke escalatie snel en doeltreffend gehandeld worden.

 

De cliënten van De Linde hebben vaak te maken met meerdere instanties en zorgverleners. Collegiale afstemming en samenwerking is bij De Linde op alle niveaus vanzelfsprekend.

 

Een belangrijke taak van de woonbegeleiders van De Linde is het afstemmen en coördineren van alle zorg en dienstverlening aan de cliënt. Zo dragen we bij aan efficiënte en effectieve zorg en voorkomen we dat de cliënt ‘door de bomen het bos niet meer ziet’.

 

In de praktijk van De Linde is gebleken dat in de dagelijkse begeleiding door semi-professionals (betrokken 50plussers) zeer goede resultaten kunnen worden behaald, ook bij moeilijke cliënten. Voorwaarden hierbij zijn goede afstemming en samenwerking met specialistische GGZ-zorg (behandelaars in de 1e of 2e lijn).

 

Een belangrijke schakel in de samenwerkingsketen is de GGZ-praktijkondersteuner in de huisartspraktijk. Door deze vroegtijdig bij het begeleidingsplan te betrekken, kan bij mogelijke escalatie snel en doeltreffend gehandeld worden.

Meer weten? Bel of mail voor informatie.
Telefoon: 023 557 51 74
U kunt ons op werkdagen telefonisch bereiken
van 09.00 tot 13.00 uur.

 

delinde

© 2016 De Linde Disclaimer & Copyright | Website Studio Typo Dynamo